ONZE EERSTE ECHTE BOWLING'TRAININGSKAMP'

Het is zaterdag, 24 maart 2001. 's-Morgens om 9.12 uur namen Davy Paardekam, Wouter Dekker en ik de trein van Goes naar Zutphen en om � 12 uur 's-middags waren wij in Zutphen, bij het NS-station. Helaas kon Yvette Schreurs niet mee naar Zutphen. Wij namen een treintaxi naar "Hotel Inntel". Even rustig lunchen en daarna omkleden. Om 1 uur begon de bowlingtraining. We kregen training van Ben en Hans, de horende coaches. Ben legde ons uit hoe wij met de bowlingbal moesten lopen, hoe met de bowlingbal zwaaien, hoe de bal werpen. Hans legde ons uit hoe wij de bowlingbal moesten vasthouden met de arm van 45�, zwaaien + lopen en gooien.

Om half 4 moesten wij tegen Pascal Moity, Paul Pont en Louis Coppen bowlen. Onze tegenstanders spelen in de hoofdklasse van de dovencompetitie en zijn lid van het Nederlandse doven bowlingteam dat zich voorbereidt op internationale wedstrijden! Ben zei dat wij meer dan 405 punten moesten halen en de drie heren uit de hoofdklasse moesten meer dan 540 punten halen. Wij begonnen met de wedstrijd. Wij haalden 489 pinfall, dus veel meer dan 405 zoals Ben had gezegd en Pascal, Paul en Louis haalden 559 punten. Wij wonnen die wedstrijd omdat wij veel meer punten haalden dan werd gevraagd en het verschil met Louis, Paul en Pascal niet groot was. Ons gemiddelde was 150 pinfall.

Wij hebben die middag erg goed getraind dankzij Ben en Hans. Wij waren blij en wij waren er trots op dat wij goed konden spelen. Ongeveer half 5 waren wij klaar en gingen ons omkleden. Toen gingen wij met de treintaxi terug naar het NS-station. Daar namen we de trein van 17.28 en we waren om 20.15 in Goes. Wij hebben heel erg genoten van deze dag. Wij hopen dat Yvette de volgende keer wel mee kan doen. Mevrouw Stutt, de voorzitter van NEBAS, afdeling bowling, was echt aardig want in april krijgen wij misschien bowlingballen die wij mogen houden. Wij mochten op 24 maart gratis trainen, gratis drinken en hoefden ook niet voor de baan te betalen. We kregen van het bestuur ook nog prachtige bowlingshirts met het woord Nederland er op.

Groeten, Wendy Poppe, Wouter Dekker en Davy Paardekam

Naschrift (okt. 2001) afd. bowling: Het drietal heeft in april inderdaad bowlingballen gekregen. Yvette Schreurs is tijdelijk gestopt met bowlen (studieredenen).

Terug Terug