Nederlandse Kampioenschappen 2002

Verslag van onze verslaggever Joost Duivenvoorden:

Op 2 maart werd in de bowling van Rotterdam Ysselmonde de Nederlandse Kampioenschappen gehouden. De kampioenschappen werden in drie verschillende klassen gehouden: heren A/B, heren C/D en dames. De dames van de C/D klasse kregen 10 bonuspunten per game.
S'Ochtends om 11:00 uur stond de eerste voorronde op het programma. Er was echter een probleempje. Van de twaalf banen was er ��n stuk en kon de hele dag niet gebruikt worden. Omdat er totaal vierendertig inschrijvingen waren zou het betekenen dat er ��n persoon niet kon gooien. Gelukkig kon de organisatie samen met het bowlinghuis voor een oplossing zorgen zodat alle spelers aan hun kampioenschappen konden meedoen.

Na de eerste voorronde stond bij de mannen A/B P. Pont aan de leiding met 1067. Bij de mannen C/D was H. Hendriks met 1090 voorlopig de beste. De beste score van deze voorronde was echter voor I. Fokkens die met een mooie 1102 de leiding bij de vrouwen stond.
De tweede voorronde veranderde weinig aan de stand. Alleen bij de mannen A/B wist P. Moity met 1097 de koppositie over te nemen.
In de derde voorronde deed J. de Boer het met 1124 nog beter. Bij de vrouwen had A. Kieboom met 1052 zich als tweede geplaatst voor de finale. Bij de mannen C/D kwam de nummer twee ook uit de derde voorronde. F. Pigmans gooide een 998.

Terwijl de finale van de mannen C/D en de vrouwen al ging beginnen moest R. Westerink zijn voorronde nog gaan gooien. Hij begon uitermate sterk met 192 en 235 (de hoogste game van de dag) zodat het al snel duidelijk was dat hij de finale mannen A/B wel zou gaan halen (uiteindelijk haalde hij 1119).

Het publiek kon dus lekker naar de twee andere finales gaan kijken. Bij de mannen C/D kwam de ruime voorsprong van H. Hendriks geen moment in gevaar. Met een gemiddelde van 171 werd hij kampioen. De strijd om de tweede plaats was duidelijk spannender. Met nog ��n game te gaan was het verschil tussen F. Pigmans en J. Verstraate nog maar eenentwintig pins. Verstraate knabbelde er nog veertien vanaf maar dat was dus net niet genoeg.

De vrouwenfinale was spannend. De 50 pins voorsprong van I. Fokkens op A. Kieboom was al na de eerste game bijna helemaal weg. Kieboom gooide ook de tweede game beter zodat ze de koppositie overnam. De derde game was Fokkens iets beter maar dat was niet genoeg om de eerste plaats terug te pakken. De laatste game was weer voor Kieboom en ze werd met een heel mooi gemiddelde van 181 kampioen bij de vrouwen.

Als laatste werd de finale van de mannen A/B gespeeld. Voor de finale was het verschil tussen ��n en drie slechts zevenentwintig pins, spanning dus. De eerste game was met een klein verschil voor de nummer ��n J. de Boer. R. Westerink pakte met een mooie tweede game de leiding over en gaf deze niet meer uit handen. Hij werd met een gemiddelde van 186 kampieon bij de mannen A/B P. Moity stond na drie finalegames heel even op de tweede plaats maar moest deze in de laatste game aan de Boer teruggeven.

Alle prijswinnaars werden met een beker en een bloemetje in het zonnetje gezet.

Terug Terug