Nederlander Europees kampioen sportschieten

Bunnik - 22 september 2003,
Op het Europese kampioenschap sportschieten van doven heeft Andr� van Nifterik uit Arkel een gouden medaille behaald op het onderdeel zwaar kaliber. Met zijn puntentotaal van 550 vestigde hij ook een nieuw wereldrecord.

Aan het 10e EK sportschieten van doven dat van 13 - 21 september werd gehouden in Sierentz, Frankrijk namen zeven en zestig schutters uit dertien landen deel.

Dat Andr� van Nifterik in vorm was bleek al eerder deze week toen hij in een veld van vijftien deelnemers een bronzen medaille behaalde op het onderdeel standaard pistool.

Andr� presteert in het Nederlands team heel constant. Hij debuteerde vier jaar geleden met een zilveren medaille. Sindsdien heeft hij zijn niveau verhoogd, dat resulteerde in deze gouden medaille. Een terechte beloning voor zijn vele trainingsarbeid.

Nederland stuurde een ploeg van vijf sporters naar Frankrijk. Naast Andr� van Nifterik uit Arkel verschenen Jo Bus uit Brunssum, Frederike Bouwman uit Arnhem, Peter Oegema uit Kootsterstille en Wim Sieben uit Rotterdam aan de start.

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
Noot voor de redactie:
De uitslagen kunt u vinden op: www.f-s-s-f.org. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NebasNsg, tel. 030 - 659 73 00.

gaten Terug