STEUN VAN SUPPORTERS OP 27 MAART ENORM BELANGRIJK!

PORTUGAL LAATSTE HINDERNIS VOOR ORANJE

Portugal is voor het Nederlands dovenvoetbalteam het laatste opstakel op de weg naar de 20ste editie van de Deaflympics. De beslissende kwalificatieduels vinden plaats op 27 maart in Best (vlakbij Eindhoven) en op 17 april in Oporto. Volle - oranje en rood-wit-blauw gekleurde - tribunes tijdens de thuiswedstrijd zullen de Nederlandse spelers extra motiveren tijdens hun jacht naar de beslissende doelpunten. Het is bovendien een unieke gelegenheid om Nederlands elftal in haar sterkste opstelling in actie te zien.

De druk om te presteren is groot. Het is inmiddels al 15 jaar geleden dat het voetbalelftal actief was op de Wereldspelen van doven. In Christchurch (Nieuw-Zeeland) werd destijds een bronzen medaille veroverd. Vervolgens lukte het steeds net niet om zich te kwalificeren voor het vierjaarlijkse voetbaltoernooi. Zowel in Sofia, Kopenhagen en Rome was het Nederlands dovenvoetbalteam buiten beeld. Maar in de dubbel tegen Portugal krijgt het team nieuwe kansen zich te plaatsen voor het allerbelangrijkste evenement voor dove topsporters, de Deaflympics 2005, van 5-16 januari 2005 in de Australische stad Melbourne.

De wedstrijden op 27 maart en 17 april zijn voor het doventeam dus net zo belangrijk als de twee wedstrijden in november vorig jaar voor het team van Sneijder en Van Nistelrooy tegen Schotland. Bij winst liggen de tickets klaar! Voor het horende team naar Portugal, voor het doventeam naar Australi´┐Ż. De mannen van Dick Advocaat zijn in hun missie geslaagd; de leeuwen van Herman Westerterp zullen er hard aan werken om ook hun doel te bereiken. Ze hebben er heel hard voor getraind.

Het dovenelftal speelt helaas niet in de Arena, maar de aanwezigheid en aanmoediging van allen die de Nederlandse dovensport een warm hart toedragen (= de 'twaalfde man'), rond het veld van Best Vooruit op 27 maart, zal het elftal op het veld, de bankzitters en de begeleidingsgroep nog extra stimuleren alle kansen te benutten om de Portugezen te verslaan!

Kom dus met veel oranje en/of rood-wit-blauw op 27 maart naar Sportpark De Leemkuilen (veld: Best Vooruit) in Best (vlakbij Eindhoven). De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Zie ook: www.dovensport.net/deaflympics

Terug