Oefeninterlands zaalvoetballers tegen Slowakije met hindernissen maar succesvol

Op 17 november 2022 speelde het Nederlands team twee oefeninterlands in Bratislava tegen Slowakije. We vertrokken op vrijdag 16 november richting Bratislava via een tussenstop in Praag. Helaas had het vliegtuig op Schiphol al een vertraging van 1� uur met als gevolg dat de aansluiting in Praag niet aanwezig was en we dus niet meer in Bratislava konden komen. De Tsjechische vliegtuigmaatschappij regelde wel een bus en een hotel voor iedereen dus slapen konden we wel. Dit had tot gevolg dat onze jongens pas om half een 's-nachts in bed kwamen en de andere morgen weer om half zes moesten opstaan om op tijd het vliegtuig richting Bratislava te kunnen halen. De eerste wedstrijd die om 10.00 uur stond gepland was voor ons team niet te halen omdat we pas om half tien in Bratislava aankwamen. Na enig overleg met de organisatoren werd besloten om 's-middags vanaf 15.00 uur twee wedstrijden te spelen. Al met al geen bijzonder goede voorbereiding voor ons team mede gelet op de weinig nachtrust, de vliegreis en een "nieuwe" bondscoach die door al de perikelen te weinig tijd had om de spelersgroep optimaal voor te bereiden. Tot zover het relaas naar de wedstrijden toe. Nu de wedstrijden zelf.
De eerste wedstrijd die we om 15.00 uur speelden begon bijzonder goed. Het team had zich over de moeilijkheden heen gezet en deed datgene waar ze voor gekomen waren - voetballen en hoe !
De eerste helft werd afgesloten met een 0 - 2 voorsprong door mooie doelpunten van Dave van Maris en Ado Peltjo. Na de rust scoorden we rustig verder en kwamen zowaar op 0 - 4 door Dave van Maris en Pepe Visscher. Nu lieten onze jongens het wat vieren en de Slowaken kwamen terug tot 2 - 4 waarna Dave van Maris zijn schutterskwaliteiten weer liet zien en de eindstand 2 - 5 liet aantekenen. Een knappe en dik verdiende overwinning wat de bondscoach de overtuiging gaf dat het niveau van het Nederlands team nog goed was, maar gelet de omstandigheden nog veel beter moet kunnen. Na een klein kwartiertje te hebben gerust moesten onze jongens al weer aantreden voor de tweede wedstrijd. Een extra handicap was dat we maar 2 wisselspelers hadden omdat Eduard Dankfort niet op tijd op Schiphol was dus niet mee kon reizen naar Bratislava. De tweede wedstrijd begon voor onze jongens dan ook niet zo als zij wilden. De vermoeidheid liet zich gelden, de concentratie verslapte en we stonden al snel met 3 - 1 achter. De ruststand was 4 - 3 voor de Slowaken. Onze doelpunten werden gemaakt door Dave van Maris (2x) en Ado Peltjo. In de rust was er voor de trainer dus wat werk aan de winkel. Ondanks de vermoeidheid wisten onze jongens toch nog iets extra's te willen geven en direct na de aftrap kreeg Dave van Maris het op zijn heupen en scoorde 4 - 4 en 4 - 5 waarna Ado Peltjo er 4 - 6 van maakte. Slowakije kwam nog wel terug tot 5 - 6 maar verder lieten onze jongens het niet komen. De bondscoach was dan ook zeer tevreden met deze twee overwinningen en moet de hele selectie een groot compliment maken voor hun grote inzet en het tonen van karakter wat hoop geeft voor de toekomst. Het geheel overziend was dit weekend als leerproces bijzonder waardevol en richting EK in Isra�l volgend jaar zeer nuttig.

De selectie bestond uit : Dick Peter Vis (Martinistad, aanvoerder), Michel de Vet(Catharijne, keeper), Dave van Maris (Catharijne), Jaap van der Snee (Catharijne), Pepe Visscher (Lighttown), Ado Peltjo (Lighttown), Rachid Almouallem (Lighttown).

Bondscoach : Charles van Beveren Verzorger : Gerard Leijten Ploegleider : Pieter Schiltmans

Aanwezig bij het vertrek en aankomst op Schiphol : Henk van Hardeveld namens het bestuur SDS.

Charles van Beveren
Bondscoach

Terug Terug