HOME CENTRAAL DISTRICT DOVENSPORT KNDSB SPORTAGENDA DOWNLOADS

     BESTUURSNIEUWS

    Archief
    2007
    2006
    2005

    WINTER  DEAFLYMPICS  2007

   De Nederlandse Deaflympics

   16e Winter Deaflympics
   2007 Salt Lake City (USA)

   Deaflympics TV

   Focus-5 TV

    DEAFLYMPICS  2005

   De Nederlandse Deaflympics
   Ploeg 2005

   De hoogtepunten van de Spelen

   21e Summer Deaflympics
   2009 Taipei (TPE)

   Melbourne 2005

   Offici�le vlaggenoverdracht

   38ste Congres Deaflympics

   Officiële medaillespiegel

   See you in Taipei 2009

   


   Klik op logo dan kan
   je bekijken het video!

    PERSBERICHTEN

   IOC erkent Deaflympics

   Waarom dovensport

   INFORMATIE

   Bondsbureau

   Disclaimer

   Webmaster Nete

   Redactie Dovensport

   UPDATE

   Home - 07 juni
   Sportagenda - 05 juni
   Veldvoetbal - 05 juni
   Archief - 27 mei
   Volleybal - 21 mei
 
   NOC*NSF - Deaflympics   
Helaas is wederom te merken dat de meeste mensen van het NOC*NSF geen dove kinderen hebben die aan topsport doen. En daar keihard voor trainen. Voor deze dove topsporters worden geen bobo's aangesteld zodat ze uitgezonden kunnen worden naar de Winter Deaflympics 2007 in de USA en de Summer Deaflympics 2009 in Taiwan. Sterker, zij worden niet eens erkend door het NOC*NSF. Hoezeer ik de 50-plussers hun eigen Olympische Spelen gun (Tel. 16/02), mevrouw Erica Terpstra zou eens een goed woordje moeten doen voor dove jeugdsporters. Ook zij trainen keihard. Zij hebben dezelfde wilskracht en moed nodig als een Ireen W�st of een Erben Wennemars. Dus mevrouw Terpstra en mevrouw Ross zorg dat het NOC*NSF ook deze topsporters erkent zodat zij naar de Deaflympics kunnen.

I. Langeveld

REACTIES:

Hoop dat het werkelijkheid wordt voor dove sporters die het echt hebben verdiend om aandacht te krijgen. Een droom voor ieder om op Deaflympics een gouden medaille te kunnen halen. Net als Erben Wennemars straks met 1000 meter schaatsen.

J. Bakker, Utrecht

In Nederland staan dove jeugdtopsporters te springen om uitgezonden te worden naar Winter Deaflympics 2007 USA en Summer Deaflympics 2009 Taiwan. Zij leveren een topprestatie, maar worden niet door het NOC*NSF erkend en krijgen geen aandacht (lees financieel). Het NOC*NSF weet wel de Olympische Spelen 2009 voor 50-plussers binnen te halen voor Nederland. Deaflympics is het oudste evenement voor gehandicaptensport. Begonnen in 1924 te Parijs. Veel later kwam Paralympics. Paralympics is nu commercieel aantrekkelijk, was dagelijks te zien op tv "met ��n been in de finale". Waarom verdienen dove topsporters niet gelijkwaardig als valide topsporters en invalide sporters? Het IOC erkent Deaflympics als gelijkwaardige internationale organisatie naast het Internationale Paralympics Comit�. Staatsecretaris mevrouw Ross, wordt wakker!.

P. de Vet, MijdrechtAanmelden nieuwsbrief
Je naam:

Je e-mailadres:

 
Last update: 07-06-2023
Copyright
© 1998 - 2007 Nete Stutt