HOME CENTRAAL DISTRICT DOVENSPORT KNDSB SPORTAGENDA DOWNLOADS

      ARCHIEF-MENU  

   WELKOM OP ONZE NIEUWE DOVENSPORT SITE   

Hoge opkomst Deaf Sports Awards

MIJDRECHT - Afgelopen zaterdagavond (16 mei) kwamen uit alle uithoeken van Nederland talloze bezoekers naar partycentrum De Meijert in Mijdrecht. Daar werden namelijk de Deaf Sports Awards uitgereikt aan dove sporters. De Deaf Sports Awards worden jaarlijks georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond, kortweg de KNDSB. Dit keer was De Meijert de thuisbasis.

Na het spectaculaire openingsnummer van dansgroep D-Crew begon het programma waar het allemaal om draaide: de bekendmaking van de winnaars in de categorie�n Stimuleringsprijs, Beste Jeugdtalent, Beste Sportvereniging, Beste Sportploeg, Beste Sportvrouw en Beste Sportman. Er kwamen ruim 250 mensen op af. Genodigden, familie, sponsoren en genomineerden genoten van de presentatie. Alles was via twee gebarentolken te volgen. De presentatie werd uitstekend in gebaren gedaan door het dove duo Monica Versluis en Wim Heemskerk.

De winnaars

De Stimuleringsprijs ging naar de 11-jarige atlete Lucinde Wiersema uit Leiden. De award voor Beste Jeugdtalent wist zwemmer Giovanni den Ouden uit Rotterdam binnen te halen. De Beste Sportvereniging werd de Rotterdamse Dovenzwemclub (RDZC), die dankzij de vele vrijwilligers in gebaren zwemles kan geven aan dove kinderen. De award voor Beste Sportploeg ging naar het Nederlandse Damesfutsalteam. Grote verrassing was dat deze prijs uitgereikt werd door de Mijdrechtse Anouk Hoogendijk. Anouk is voetbalster bij FC Utrecht en het Nederlands elftal. Als Beste Sportvrouw werd Marieke Voeten gekozen. Zij is voetbalster van het Utrechtse Catharijne '83. De laatste uitreiking van de avond was de award voor de Beste Sportman. De dove en slechtziende zwemmer Michel Tielbeke uit Raalte mocht de award in ontvangst nemen. Hij heeft deelgenomen aan de Paralympics in Peking en wist ook de limieten voor de Deaflympics, (de Olympische spelen voor doven en slechthorenden) te behalen, die in september dit jaar in Taiwan worden gehouden. Plaatsvervangende voorzitter van Gehandicaptensport Nederland Hans Blom gaf hem de prijs.

De organisatie heeft meegedeeld terug te kijken op een zeer geslaagde avond, waarvan iedereen, ook nog lang na het offici�le gedeelte, ontzettend heeft genoten.


Sportvrouw Marieke Voeten Sportman Michel Tielbeke Jeugdtalent Giovanni den Ouden
Stimuleringsprijs Lucinde Wiersema De Beste Sportvereniging de Rotterdamse Dovenzwemclub (RDZC Beste Sportploeg het Nederlandse Damesfutsalteam
 
 
@Magazine Dovensport
   Gemist : de ander nummers?
klik hier

Aanmelden nieuwsbrief
Je naam:

Je e-mailadres:

 
 
Affiliate
 
Last update: 17-05-2023
Copyright © 1998 - 2009 Nete Stutt, All rights reserved