ORANJE DAGBLAD

Ochtendeditie, jaargang 3, zondag 16 januari 2005De allerlaatste dag alweer. Wat zijn die twee sportieve sportweken snel voorbij gegaan! Het waren dagen vol vreugde om de behaalde resultaten, maar ook dagen dat er flink werd gebaald. Rudo lootte in de eerste ronde van het hoofdtoernooi badminton de Indi�r Bagga die niet tegen maar met hem speelde en hem ook nog eens flink wat pluimpjes liet rapen; Joost kwam gisteren na een formidabele inhaalrace uiteindelijk slechts elf omgevallen kegeltjes tekort om mee te mogen doen met de Grand Final, oftewel de verdeling van die drie felbegeerde medailles; Anita stond ze vorige week lekker te raken met haar blaffertje, tot iemand een kijkje in het schiethuis wilde nemen en de deur open liet staan, waardoor een windvlaag een vuiltje in haar oog veroorzaakte en zij die prachtige roos van 10 punten, de negen, de acht en zelfs de zevenpuntenlijn miste; Marcello volkomen onverwachts tegenover een linkshandige tafeltennisser stond en daar zo gefascineerd door was dat hij niet hoorde dat trainer Ton als een vastzittende naald op een grammofoonplaat (voor de jonkies onder ons, informeer bij de oudjes wat dat is) steeds maar herhaalde dat de backhand moest worden opgezocht, de broertjes twee Duitse serveerkanonnen tegenover zich vonden die hen de weg naar zilver of goud versperden en de voetballers tot slot een scheids troffen die veel te aardig was voor tegenstander Itali� en gisteren in de laatste match opnieuw te maken kregen met een Rusland-liefhebber. Arme Tony, hij toonde de scheids zijn prachtige lipjes en kreeg daarvoor een kanariegeel prentje. Het was zijn tweede en dat betekende de rode vlag. Die fluiter had afgelopen dagen bij ons in het hotel moeten verblijven. Dan had hij zelf ondervonden hoe lief Tony is. Trouwens, mama is ook in de buurt om eventueel Tony-boy te corrigeren, te helpen en te ondersteunen zoals gisteravond op het strand, net voor het eten. Een drankje waar wodka in hoort te zitten daar hoor je toch ook wel wodka te proeven. Tony nam een slokje, Mieneke eveneens, maar hun mening was unaniem: hier zit vast geen wodka in. Mama Frances nam resoluut het heft in handen en na 2 minuten deden T & M opnieuw een test: Boem!

Maar we gaan even terug naar donderdag de 13e. Herman E�n (of is het nu de tweede of zelfs Herman drie??) had eindelijk tijd om zo�n geinig rond hoedje aan te schaffen en Bart-Jan en Rudo gingen de tegenstander voor de volgende Deaflympics in Taipei alvast observeren. Waar het trio vrijdag verbleef, daar is de redactie, ondanks de inzet van een aantal spionnetjes, niet achter gekomen.

Ton en Casanova hebben zich vrijdagochtend bij het kraaien van de haan laten scheiden. Ton stapte met pistolen Andr� in een busje om 300 kilometer verder twaalf stenen in het water te bekijken, te voet, maar ook vanuit de lucht. Anita deed precies hetzelfde, maar genoot van het gezelschap in een grote rode auto en ze bleef ook op de grond. Wat coosje Herman uitspookte is onbekend en waar Marcello verbleef eveneens. Het pingpongballetje is opgeborgen en dat mepwapen blijkt zonder rubber gewoon een houten plank.

The brothers Brugman hebben het echt geprobeerd, maar het wilde niet lukken met winnen. Steeds als de jongste een mooi lobje plaatste die de tegenstander van overzee (vanuit Nederland gezien!) helaas toch nog wist te raken, probeerde de oudste de bal door die grote gaten in het net te slaan.
Het kan ook zijn dat de man met de tropenpet hinder ondervond van een omgekeerde fata morgana: de lijnen leken ver weg, maar bleken dichtbij. De Engelse ontdekkingsreizigers gingen er met de bronzen buit vandoor.
Dat de tropische temperaturen op het tenniscomplex onze tennissende brillenman geen goed deed is op bijgaand plaatje overduidelijk te zien!

Jack heeft zijn tijd op dat complex de afgelopen dagen zeer nuttig besteed. Hij heeft o.a. leren wapperen. Het bewijs is geleverd maar nog niet openbaar gemaakt.
Brother Eric ging donderdag en vrijdag met Jackie naar de Australian Open om te netwerken en brother Martin verliet al vroeg zijn nestje om eveneens die gigantische lange toer te maken.

En wat deden onze ballenjongens? Die moesten donderdag om half tien aantreden tegen Itali� �n een scheidsrechter. Het was twee tegen ��n. Nederland kwam voor te staan, maar vanaf dat moment gooiden de Italianen hun nieuwe wapen in de strijd: de schwalbe. Na een theateristieke val waarbij enig lichaamscontact met de Nederlandse verdediging ver te zoeken was, wees de scheids naar de 11 meter stip. Dat kadootje namen de Italiaantjes dankbaar aan: 2-2. Onze ukkepuk tikte de 3-2 binnen en vervolgens kwamen de Italiaanse clowns weer in actie. Dat vond de scheids zo leuk dat hij opnieuw naar de stip wees: 3-3. En toen die penalties. Marco mag onze leeuwtjes uit komen leggen hoe je een strafschop moet nemen, en waar je wel en waar je niet aan moet denken.
Gisteren was de grasmat van het grote Olympic Park het speelterrein. Opnieuw waren de rooien de tegenstander. Helaas werd Tony een van hen doordat � wededrom - de scheids vond dat hij zo prachtig kon toneelspelen dat hij in aanmerking kwam voor een prijs: het gele prentje. Exit Tony. Het ouwe Vonkie besloot in zijn 25ste en misschien wel laatste wedstrijd in oranje tric�t dat hij nog een keer wilde vonken en scoorde 2-1. Het mocht helaas niet baten. Het doel is echter gehaald: een plaats bij de eerste acht voor dit nog jonge team.

En dan bowling. Vijf van de zes mannetjes van Nete en Nel staken hun vingers en duim weer in die grote ballen. Pascal deed dat iets te enthousiast en liet dat zware ding op zijn voet vallen. Gelukkig was er niets gebroken en kon hij vrolijk verder spelen. Dit keer werd er helaas geen medaille binnengesleept. Wel mochten Joost en Martin verder in de Masters. Ze deden dat met verve, vooral Joost ging er lekker tegenaan. Hij kwam zelfs op de derde plaats te staan. Helaas, een paar kegeltjes weigerden voor Joost te gaan liggen, hoe hard hij ook bevelend riep van �lig�. Hij moet dus echt eens aan Nete vragen hoe zij haar hondje onmiddellijke gehoorzaamheid heeft bijgebracht. In de laatste games ging het stukken beter, ook bij Martin trouwens, die scoorde zelfs een hele hoge 248, maar Joost kwam uiteindelijk elf vallende kegeltjes tekort. Hij krijgt nu net als Andr� en de broertjes B een mooi kartonnetje dat hij in een gouden lijstje kan doen en boven zijn bed kan hangen. Martin doet hetzelfde met zijn gouden plak.

Gistermiddag om vier uur deden de taxichauffeurs uit Holland goede zaken. Een en vijftig man werd overgezet van het hotel naar the beach. Helaas was er geen zon te zien en konden de hippe, sexy zwembroekjes en bovenstukjes niet worden geshowd. Marcel bezorgde Marten letterlijk een koude douche door hem over zijn schouder te leggen en in het water te smijten. Handenwringend stond onze missieman later aan de kant� hoe moest hij nu met zijn suzanneke klessebessen want ach en wee.. zijn mobiel was ook kopje onder gegaan.
Het lokale bier smaakte anders dan Heineken, maar ja, het was voor noppes dus opdrinken maar en na een paar van die glaasjes proef je toch het verschil niet meer. Het eten was � daar was iedereen het over eens � heerlijk. Eindelijk eens wat anders dan het hotelfood. Nadat de magen waren gevuld mocht Marten weer eens speechen en net als maandagavond cadeautjes uitdelen. Erika en Mieneke nu erg blij, want zonder tegeltje, mok, lepel en dvd (Versteend verdriet) is er tenminste ruimte voor de vele Aussie-souvenirs.
Naast de medaillewinnaars Frank en Martin, werden ook Leon en Anita in het zonnetje gezet en kreeg Frances een mooie mok en lepeltje. We gaan over niet al te lange tijd samen kijken naar de film die Frances � wie weet, misschien wel met een verborgen camera � van ons heeft gemaakt. Missieman Marten heeft het samenzijn een geweldige ervaring gevonden. De inzet van de sporters, begeleiders en staf was hartverwarmend.

De Deaflympics is bijna ten einde. Vanmiddag mogen we weer op het grasveld de grasprietjes gaan tellen. Er is regen voorspeld, dus het plastic wordt wederom uit de kast gehaald. Het kledingsvoorschrift is hetzelfde als twee weken geleden, met dien verstande dat bij warm weer de korte zwarte broek om de billen hoort te zitten.
Het is helaas voor het laatst dat het Oranje Dagblad vanuit Melbourne verschijnt. De redactie wil iedereen bedanken voor haar of zijn bijdrage, en het was fantastisch om jullie te zien sporten. Het is jammer dat er naast winnaars ook verliezers zijn, maar ook dat is sport. Terug in Nederland een tijdje rust, en dan weer vol ertegenaan. Want weldra is het weer tijd voor een EK of WK en over vier jaar zien we elkaar in Chinees Taipei! Alvast heel veel succes met de voorbereiding en de kwalificatiewedstrijden.

Wist je trouwens dat ..
� Herman nu een loodzware ketting met speldjes rond zijn nek heeft hangen?
� Erika het nog altijd niet vertrouwt?
� Mieneke Erika daarin gelijk geeft daar zij gisteravond twee dezelfde speldjes bij Hermanus vond?
� Leny voor Herman in de bres springt?
� Nel bang is dat zij met slechts 1 kaartje haar slaapkamer niet in komt, en daarom het kaartje van Nete ook maar bij zich stak?
� Nel haar kamer WEL binnenkon, maar Nete zonder kaartje buiten liet staan?
� Nete midden in de nacht naar de receptie moest voor een reservekaartje?
� Bowlers, schutters en voetballers elkaar gelukkig maken met hartenjagen?
� Maaike cum suis op een haartje na met een 17-jarige het Casino in mocht?
� Dit uiteindelijk om een vage reden toch niet door ging?
� Alistair en Jack toen netjes op de tram zijn gezet?
� Dave, Rick en Maaike alle portiers geprobeerd hebben om te praten? En dit bij de ene ingang wel, en bij de andere ingang niet lukte?
� Hermanus wel wist hoe een gokkast werkte?
� Hij er ijverig muntjes in stopte maar er niets uit wist te halen?
� Alleen Rick winst heeft gemaakt?
� Maaike een drankje aangeboden kreeg en direct het allerlekkerste uitzocht en dus voor de champagne ging?
� Deze (inclusief de aardbei) net zo duur was als twee Heineken?
� Rolf en Mike geweigerd werden bij de T-bar?
� Jackie M het tropische verrassinkje wordt genoemd door een bepaalde vrouw?
� Olaf massageles gaat nemen bij Gerard en dat Leny dan wel proefkonijn, oftewel slachtoffer wil zijn?
� Jermaine en Ado voor het eerst in 18 dagen op tijd waren?
� Olaf voor de derde keer zijn pasje is vergeten?
� Mieneke donderdag haar cap in de kleedkamer van het tennispark liet liggen?
� Maaike per sms werd gevraagd een zoektocht te ondernemen?
� Maaike zeer succesvol is in het zoeken?
� De boetepot hierdoor aardig wordt gevuld?
� Mieneke de weg naar de bowling heeft gevraagd en terecht kwam op een vierkant kortgemaaid gifgroen grasveldje en vervolgens een ommetje van drie kwartier heeft gemaakt om de laatste twee games van Martin en Joost te zien?
� De drie Hermannen graag bij elkaar zitten?
� Erika haar oranje kleppers nog heeft?
� De ruilhandel enorm floreert?
� Herman L maffe kiekjes maakt? Marcello hier ook goed in is?
� Martin V inmiddels eveneens is ontdekt als paparazzifotograaf?
� Marc S nog veel meer nieuwtjes te vertellen heeft
� Iedereen vandaag nog een wist-je-dat-jes-krantje krijgt?
� Mieneke graag alle goede en leuke digitale foto�s op een cd schijfje wil?
� Zij die kiekjes het liefst zo snel mogelijk wil hebben?
� Vandaag iedereen de hort op mag, maar om 16.00 uur kant en klaar moet staan?
� Wij dan opgehaald worden en naar het Olympic Park worden gebracht?
� Henk zijn schaapjes moet tellen voor de bus wegrijdt?!
� Dat zeker ook maandag moet doen?
� Wij jullie allen groeten en een hele goede terugreis toewensen?
� Wij jullie allemaal zeker terug willen zien in maart of april?
� Nu echt de laatste woorden van het Oranje Dagblad zijn getikt?


Terug