ORANJE DAGBLAD

Ochtendeditie, jaargang 3, zondag 9 januari 2005Het allerbelangrijkste nieuws van de afgelopen twee dagen

GOUD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Frankie en Martinus hebben Nederland de eerste gouden medaille bezorgd door o.a. het zeer sterke Chinees Taipei met 20 punten verschil achter zich te laten. Wat was het spannend daar in het Sunshine Bowling Centre, want onze golden boys zaten in de tweede groep en die Taipeitjes (lekker zacht!) in de 3e. Het was dus voor Martin wederom flink nageltjes bijten. Zit er nog wel wat aan?? Ook Nete en Nel liepen van de zenuwen en de spanning van voor naar achter en van links naar rechts (wat je eenmaal leert, dat vergeet je niet he Herco??). Dat bleek zelfs de twee Jeetjes te inspireren tot een veel betere prestatie. Er werden door die twee plots ook veel strikes gegooid. Joost had gisteren trouwens een dagabonnement genomen op �De tafel van negen� ook wel �Er ��n laten staan� geheten. Het is niet aan te raden, je wint er zo te zien helaas geen plakje mee.
Ons tweetal kwam om half negen plechtig aangestapt, voorafgegaan door drie �cavaleriemensjes� met de vlag. F&M; glunderden van oor tot oor toen de die zware schijven om hun nek kregen. En ja� toen moesten alle oranje aanwezigen er aan geloven: het Wilhelmus in gebarentaal. Oeps, dat viel NIET mee! Erika deed het enthousiast voor maar met het smoesje dat je nu toch echt de traantjes van Frankie en Martinus (en N&N; natuurlijk) moest bekijken liet je je armen stil langs je lichaam hangen. De hele oranjemeute ging met trein en tram richting hotel. Dat gaf best wel veel bekijks. Herco kreeg weer alle lachers op zijn hand met de voorstelling van ???. De redactie kon dat helaas niet zien, maar zag wel twee dames met een doekje over hun ogen wrijven. In de tram ontdekte de redactie dat Rick lekker in het engels kan koeterwalen. Heb je dus een mannelijke tolk nodig dan weet je nu bij wie je moet zijn. Maar even serieus nu: Het hele bowlingteam en vooral Frank en Martin, namens ons allen: GEWELDIG DAT JULLIE GOUD HEBBEN GEWONNEN. HEEL HARTELIJK GEFELICITEERD!!!!!!!!!

Wie ook aan het oefenen moeten, dat zijn de voetballers. Uitgeslapen tot en met en gemotiveerd tot op de botten hebben ze de Japanners met een gigantisch minderwaardigheidscomplex teruggestuurd naar het land van de rijzende zon. NEGEN � NUL liet het scorebord zien!!! �Van Basten zou hier moeten zijn�, merkte Hans Nieuwland, de consul van het Nederlandse Consulaat, enthousiast en vol lof voor het spel van onze voetballers op. Jackie is trouwens waarschijnlijk nu topscorer van het voetbaltoernooi. Hij stond nog op nul, maar na gisteren staat hij op 4 goaltjes. Dave is trouwens nog altijd de enige met een geel prentje op zak. Onze sliders doen alles op een sportieve, onzichtbare wijze.
Er liepen bovendien een aantal vreemde hoofden rond: eentje verkeerde in de veronderstelling in Austria te zijn in plaats van in Australia en had zijn rood-wit-blauwe schaatsmutsje opgezet en een ander had zijn haar laten groeien en het bovendien ook nog eens zeer blond geverfd en driftig de krultang ter hand genomen. De voetballers mochten gisteravond opblijven, maar moesten wel om 1.00 uur exact in slaap vallen op commando van Herman W. Straks gaan ze in het bubbelbad met zijn allen, want volgens dezelfde Herman moet dat lukken. Wie gaat er mee, stiekem om het hoekje gluren hoe hij al die haringen in het tonnetje wil proppen�? En een tip voor wie de doelpunten net niet heeft gezien omdat hij of zij aan het kletsen was (of er natuurlijk helemaal niet bij is geweest): Frances heeft zo�n beetje alles op de video staan. Je mag de beelden vast wel zien.

Herman en Rudo, de ervaren rot in het badmintonteam, gaan hun noeste trainingsarbeid onder leiding van Bart-Jan van de afgelopen dagen vanmiddag omzetten in hopelijk klinkende resultaten zodat we de komende week naar het badminton kunnen gaan kijken (lekker dicht bij het hotel). Ze komen twee keer gelijk in actie: om 15.45 en om 17.15 uur. De dag erop mogen ze uitpuffen van alle inspanningen.

Ons bowlingteam over wie al menigmaal is geschreven en gesproken (de groten, de kleintjes en hun �moeders�), hebben vandaag weer een teambuildingsdagje. Nu ten behoeve van het vormen van de triootjes die maandag aan de bak moeten, resp. om 9.00 en om 13.00 uur. Om 16.00 uur is er wie weet weer gelegenheid om het prachtige Wilhelmus in gebarentaal te demonstreren. Oefenen mannen (en dames), oefenen, want oefenen baart Kunst!

Onze enige sportende dame hoeft helaas geen extra Australische dollars t.b.v. overgewicht te betalen bij vertrek van Melbourne Airport. Een openstaande deur in de voornamelijk gesloten ruimte gooide roet in het zand, beter gezegd, wind en kleine zandkorreltjes in de ogen van Anita. Tijd om dat oogje schoon te maken was er niet, want je moet nu eenmaal binnen een bepaalde tijd al die kogeltjes hebben gelost. Anita raakte door dat gedoe geen 9-punten lijntjes en kon ook de roos niet vinden. Protesten van coach Herman � die toch heel wat gewicht in/op de schaal brengt � mochten niet baten. Slechts twee puntjes kwam die meid tekort om door te mogen gaan naar de finale want de overige vijf series van 10 schoten leverde wel veel punten op, de laatste zelfs 99 (100 is het maximum). Anita houdt alleen van haar luchtgeweer waarmee ze van een afstand van 10 meter zowat alles kan raken (geen ruzie met haar maken) en ze is dus uitgespeeld. Nu gaat ze haar tijd nuttig doorbrengen door onder andere lekker te supporteren. Voor schieten is zondag dus de dag der rust en Andr� gaat maandag heel, heel snel vuren op 25 meter afstand. Wegwezen dus.

Eindelijk!! Met nr 85 op zijn rug gespeld mept Marcel van der Lans vanaf vandaag lekker hard en met veel effect tegen kleine balletjes aan. De wedstrijden zijn net als voor badminton in het Melbourne Sports and Aquatic Centre, min of meer op loopafstand van ons hotel. Het is een wandeling langs het meer. Marcel moet vanmiddag vanaf 12.00 uur vier kwalificaties spelen. De beste twee uit de poules gaan door. Advies, ga niet in het midden voor de tafel zitten want dan zit je de hele tijd �nee� te schudden (wat ook �nee� betekent in de meeste landen, maar niet in Bulgarije en bijv. Griekenland).

Een stortbui, wind, een grijze lucht, en nu eindelijk zon! Sommigen zien eruit als een nog net geen rijp tomaatje. Denk eraan dat de ozonlaag hier wat dunner is dan in Nederland. Smeer je goed in en gebruik een cr�me met een hoge beschermingsfactor, liefst van 25.
Eric won vrijdag op zijn sloffen zijn eerste partij. Broer Martin verloor. Maar samen vormen ze een grappig, sterk team (de een is een beetje verdwaald hier op het tennispark, hij was aan het wandelen in de woestijn, maar liep verkeerd en kreeg een tennisracket in zijn handen geduwd). De rode handjes van Martin vielen op en Klaas kan beter wat op zijn hoofd zetten. Dat heeft hij dan ook gedaan. Nu loopt hij met een oranje pet op, wat onze Chef de M aanzette om ook zo�n cap aan te schaffen. De caps zijn nu �sold out�. Zoals gezegd: de gebroeders Brugman vormen een goed ingespeeld team. Ze gaven dan ook tennisles in de eerst set. In de tweede wilden ze de supporters waar voor hun reisgeld geven en lieten het zelfs 7-6 worden. Eric moet zo meteen om 10.00 uur de baan op voor de 2e ronde in de heren singles.

Een ander hoogtepunt van zaterdag was de aanwezigheid van Hans Nieuwland. Hij zou alleen meegaan naar de voetbalwedstrijd, maar is uiteindelijk de hele dag met delen van het Nederlands team opgetrokken. Met oranje shirt en een oranje pet op (en in de auto voetbalschoenen en een zwart broekje voor het geval dat het NDE een speler te kort zou komen) was hij een van ons. Voor de fotografen en de kopers van al die kiekjes: de man met oranje pet, oranje shirt en zilvergrijs haar: dat is onze Hans.

Teruggekeerd in het hotel na een zeer gezellige busreis, wilde hij eigenlijk toch wel mee naar het tennis om de verrichtingen van De Twee Gebroeders te bewonderen. De rit werd gemaakt met busje en de consul-auto. Rob en Marten in het busje en de dames Erika, Mieneke en Anita in the car. Zo kwamen die heel wat te weten over het leven in �Down Under�. Er is trouwens een hele mooie dierentuin hier in Melbourne.

Na de tenniswedstrijd kreeg Hans uitstel voor het boodschappen doen nadat er een sms was binnengekomen dat Frankie en Martinus op de 1e plaats stonden. Hij wilde het wedstrijd-bowlen van de Nederlanders graag zien en wat ook belangrijk was: hij wist een kortere weg van het tenniscomplex naar het bowlingcentrum. Advies, altijd Hans blijven volgen want anders rijd je letterlijk en figuurlijk een ommetje. We zien hem maandagavond hier in het hotel weer terug want dan vind de Hollandse avond plaats. Gelieve allen die klompen heeft, deze mede te nemen voor het demonstreren van de beroemde klompendans.

Dan volgt nu het beruchte en graag gelezen WIST-JE-DAT-je
� Adje een afspraak had met twee meiden, geschoren en al beneden bij de receptie zat te wachten, later op zoek ging naar hun kamer waarvan hij �dacht� de nummers te hebben?
� Onze jongste voetballer Mike zijn eerste zoen heeft gekregen buiten bij het bowlingcentrum?
� Zelfs de chef de mission zijn official card ook wel eens vergeet?
� Rob niet weet hoe sms werkt?
� Hij de bijnaam Chippendealer heeft?
� Marcel in no time een website kan bouwen?
� Er op het tenniscomplex geen scheids zijn, je dus zelf moet tellen, en ook zelf �bordjes� moet bedienen zodat je de game en setstanden kunt zien?
� De redactie graag een patatje lust, zelfs om 9 uur �s-morgens?
� Benjamin gisterochtend zijn piercing er niet uit kon krijgen?
� Marc Stouten wist-je-dat-jes verzamelt?
� Ook jij wist-je-dat-jes �in onze oor mag fluisteren?�


(wordt vervolgd)

Namens de redactie van het Oranje Dagblad, alle stafleden en natuurlijk jullie zelf: alle sporters heel veel succes gewenst met hun wedstrijden!

Terug