HOME CENTRAAL DISTRICT DOVENSPORT KNDSB SPORTAGENDA DOWNLOADS

      FUTSAL-MENU  

   Eerste oefeningwedstrijd 15 oktober '05   
Nederlands doven futsalteam wint eerste oefenwedstrijd moeizaam na een lange pauze zonder centrale training en wedstrijden.

Op 15 oktober 2005 speelde onze Nederlandse selectie haar eerste oefenwedstrijd sinds lange tijd tegen z.v.v. Rosenborg een hoofdklasser uit Utrecht. Omdat Richard van Beukel zich had afgemeld met een ribblessure en Hassan Laboud pas laat aan zijn verplichtingen voldeed was er een selectie van acht spelers aanwezig. Het was al snel duidelijk dat we te lang hadden "stilgelegen". De gebruikelijke snelle balcirculatie wat ons spel zo aantrekkelijk maakt was ver te zoeken en de selectiespelers haalden hun nivo van het 4-landentournooi van 8 november 2022 duidelijk niet. Ik vind dan ook dat een nationale selectie geen twee jaar mag stilliggen om wat voor reden dan ook. Het Nederlands dovenfutsal zat in 2003 duidelijk in de lift, laat dit niet verloren gaan ! !

In het begin van de wedstrijd zag de bondscoach al direct dat de gebruikelijke patronen niet of nauwelijks werden gehaald. Daarbij speelde de tegenstander een zeer verdedigend systeem wat voor onze jongens een probleem opleverde. We kregen dan ook zeer weinig kansen om te scoren wat Jack Castelijns niet belette om de 0-1 ruststand te laten aantekenen. De tweede helft hetzelfde spelbeeld met de aantekening dat we toch langzaam een bepaald ritme vonden. Door twee snelle counters wist de tegenstander ons op een 2-1 achterstand te zetten. Maar, als zo vaak in het verleden gebeurde, wisten onze jongens zich mentaal toch nog even op te laden en door Dave van Maris 2-2 en Ado Peljto 2-3 een overwinning uit het vuur te slepen. Een excuus voor de mindere prestatie was ook dat Rachid Almouallem en Ado Peljto midden in de "ramadan" zaten dus lichamelijk niet optimaal konden presteren. Al met al toch een voor de bondscoach nuttige oefenwedstrijd waarin hij kon zien dat er toch weer aardig wat werk ligt om onze selectie weer op het nivo van 2003 te kunnen brengen.

De selectie bestond uit:

Michael de Vet (keeper), Jaap van der Snee, Ado Peljto, Dave van Maris (aanvoerder), Rachid Almouallem, Jack Castelijns, David Olthof en Him-Way Yuen.

Bondscoach: Charles van Beveren
Verzorger/masseur: Gerard Leijten
Ploegleider: Pieter Schiltmans
Afgevaardigde afdelingsbestuur: Niels Meijer

Charles van Beveren
Bondscoach futsal


Aanmelden nieuwsbrief
Je naam:

Je e-mailadres:

 
Last update: 01-02-2023
Copyright
© 1998 - 2007 Nete Stutt