HOME CENTRAAL DISTRICT DOVENSPORT KNDSB SPORTAGENDA DOWNLOADS

FUTSAL-MENU

Oefenwedstrijd Nederlands futsalteam - 4 maart 2006
Oefenwedstrijd Nederlands futsalteam tegen z.v.v. Rosenborg met veel doelpunten.

Op 4 maart j.l. heeft het Nederlands futsalteam een oefenwedstrijd gespeeld tegen z.v.v. Rosenborg uit Utrecht. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een demonstratietraining gegeven door de heer Joep Haan die wereldwijd de technieken van Wiel C�rver demonstreert. Een zeer leerzaam uurtje waarbij onze jongens een compliment kregen van de heer Haan vanwege hun toch op behoorlijk nivo blijkende basistechniek! Dan de wedstrijd. Vooraf had de bondscoach aangegeven dat hij in deze wedstrijd het zeer snelle combinatiespel wilde zien waarbij het scorend vermogen de doorslag zou moeten geven. In de eerste 10 minuten werd het combinatiespel zeer goed uitgevoerd alleen het scoren bleef achterwege door toch te gehaast het doel te zoeken waardoor de doelman, paal en lat de doelpunten tegenhielden. De volgende 15 minuten werd er wel gescoord, zelfs 5x, maar ook kregen we 5 doelpunten tegen waardoor de ruststand een 5 - 5 aangaf. Een reden voor de bondscoach om tijdens de rust aan te geven dat vandaag het terugverdedigen en de snelle omschakeling van balbezit naar balverlies onvoldoende was. Wat de bondscoach ook niet aanstond was dat de jongens onderling niet met positieve maar met negatieve kritiek elkaar dachten te kunnen motiveren. Dit is een punt van aandacht waarvan de bondscoach vind dat negatieve reakties uit den boze zijn en de teamgeest nooit kan bevorderen. In de verdere voorbereiding zal hier dan ook extra aandacht aan worden geschonken.
Spelers die denken hiermee door te kunnen gaan zullen dan moeten vrezen voor een plaats in de Nederlandse selectie richting EK in Moskou. De tweede helft ongeveer hetzelfde spelbeeld als de eerste helft waarbij toch weer het scorend vermogen goed aanwezig was, maar helaas ook weer verdedigend te veel fouten werden gemaakt waardoor uiteindelijk een eindstand van 11 - 10 voor het Nederlands team op het scorebord stond. Een toch wel verdiende overwinning maar een wedstrijd waar iedereen ervan overtuigd was dat er nog veel verbeterd moet worden om het nivo te bereiken wat voor een EK voldoende moet zijn om voor de prijzen te gaan. Al met al een zeer nuttige oefenwedstrijd waar de bondscoach zijn voordeel mee kan doen. Om ook het "aanstormend talent" een kans te geven om zich op nivo te bewijzen zal voor de eerstvolgende oefenwedstrijd op 15 april a.s. in Eindhoven een vijftal nieuwe spelers worden uitgenodigd.
Als voorbereiding voor een EK een goede zaak omdat alles moet worden gedaan om in november klaar te zijn om voor "goud" te gaan in Moskou.

Doelpuntenmakers:
Jack Castelijns 5x, Dave van Maris 4x, David Olthof 1x en Rachid Almouallem 1x.

De selectie bestond uit :
Michael de Vet en Richard van Beukel (keepers), Jaap van der Snee, Ado Peljto, Dave van Maris (aanvoerder), Rachid Almouallem, Jack Castelijns, David Olthof, Him Wai Yuen en Hassan Laboud(geblesseerd).

Bondscoach: Charles van Beveren
Verzorger/masseur: Gerard Leijten
Ploegleider: Pieter Schiltmans
Afgevaardigde afdelingsbestuur: Niels Meijer