HOME CENTRAAL DISTRICT DOVENSPORT KNDSB SPORTAGENDA DOWNLOADS

FUTSAL-MENU

Verslag van oefenwedstrijd, 28 aug. 2006
Nederlands futsalteam oefende tegen B.Z.V.V. een hoofdklasser te Breukelen.

Op 26 augustus 2006 heeft het Nederlands futsalteam een oefenwedstrijd gespeeld tegen B.Z.V.V. een hoofdklasser in de sporthal "Stinzenhal" te Breukelen als voorbereiding op het EK te Moskou in november a.s. Omdat de laatste oefenwedstrijd niet verliep zoals gewenst werd wederom tegen dezelfde tegenstander gespeeld om te kijken of we wat geleerd hadden van de eerste wedstrijd.
Michael de Vet had helaas een schouderblessure dus moest Ahmed Hersi de hele wedstrijd keepen wat echter in de tweede helft teniet werd gedaan door een blessure aan de hand wat er nogal bloederig uitzag en onze verzorger noopte hem te wisselen en door te verwijzen naar de EHBO of dokterspost voor nader onderzoek. Zodoende moest Dave van Maris als "stand in" op het doel wat hem wonderwel zeer goed af ging. Maar nu de wedstrijd. Weer in het begin liet de "voorlopige" basis zien dat zij het snelle combinatiespel zeer goed konden uitvoeren wat resulteerde in een doelpunt van Ado Peljto. In het verloop van de eerste helft bleek toch ook dat het hoge tempo wat wij willen spelen niet helemaal uit de verf kwam waardoor wij met de rust tegen een 2-3 achterstand aankeken. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld maar in tegenstelling tot de eerste wedstrijd lieten wij ons niet meer "wegspelen" en konden wij de tegenstander het regelmatig goed moeilijk maken. Wat dat betreft hadden we toch wel iets geleerd. Na een wat rommelige tweede helft, met wat irritaties over en weer, was de eindstand een 3-4 nederlaag. Gelet op de toch zeer goede tegenstander een redelijk resultaat. Na de wedstrijd en de douche werd er in alle rust een nuttige nabespreking gehouden waarin de coach en de spelers hun mening konden geven en aangeven wat er fout en goed was gegaan. Hieruit bleek dat de spelersgroep toch volwassen genoeg was om kritisch naar zichzelf te kijken maar ook richting de bondscoach hun mening en wensen kenbaar maakten. Dit was toch een moment voor de coach wat tot tevredenheid stemde en een constatering dat de groep positief bezig is met onze voorbereiding voor het EK. Ik denk dat we veel kwaliteiten hebben en met deze instelling ver kunnen komen op het EK in Moskou.

Charles van Beveren
Bondscoach futsal

Doelpuntenmakers :
Dave van Maris 2x en Ado Peljto 1x.

De selectie bestond uit :
Michael de Vet en Ahmed Hersi (keepers), Jaap van der Snee, Ado Peljto, Dave van Maris (aanvoerder), Rick Valkenburg, Tjande Syuaranami, Jack Castelijns, Rachid Almouallem (vakantie) en Adnan Iriskic (afwezig).

Verzorger/masseur: Gerard Leijten
Ploegleider: Pieter Schiltmans