Nederlands Doventeam naar Wereldspelen

Door het bestuur van de Dovensport is onlangs bekend gemaakt welke sporttakken en sportmensen uitgezonden worden voor de 19e Wereldspelen van Doven, komende zomer in Rome. Daartoe behoort ook het Nationaal Doven Waterpolo Team, dat onder leiding van Leo Pouwels vast van plan is in de medailles te vallen.

Het is lang geleden (zilver in 1961) dat de Europese kampioen van 1994 op de Wereldspelen medailles heeft gehaald. De pouletegenstanders in Rome zijn: Iran, Duitsland, Hongarije, USA en Itali´┐Ż. In die volgorde speelt Oranje een halve competitie (23 juli t/m 27 juli), gevolgd door - als alles volgens planning verloopt - een kruisfinale (29 juli) en
daarna finale (30 juli).

Nu de kogel voor wat betreft deelname aan de Wereldspelen door de kerk is richt het Nederlands Doven Team zich in eerste instantie op het Pre Deaf World Games in Amsterdam. In april bestaat de Dovensportbond 75 jaar en dit wordt i.s.m. de gemeente Amsterdam gevierd met een internationaal toernooi voor de diverse sporttakken die onder haar hoede vallen.

De Nederlandse Doven Waterpoloploeg speelt in dit kader twee interlands tegen Hongarije, de regerend Olympisch kampioen (ook bij de Doven!). De wedstrijden worden gespeeld in het (nieuwe) Sloterparkbad in Amsterdam en wel op vrijdag 6 april om 21.30 uur en op zaterdag 7 april om 15:00 uur.

Bron: www.manmeer.nl d.d. 02-04-2023

Index