Wethouder Dales opent Pre-Deaf World Games in stijl

Amsterdam, 4 april 2023

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 april 2023 zullen in Amsterdam naar verwachting circa 300 dove en ernstig slechthorende topsporters uit binnen- en buitenland deelnemen aan de Pre-Deaf World Games. Onder de deelnemers aan het Amsterdamse topsportfestijn bevinden zich talrijke medaillekandidaten voor de 19e editie van de Deaf World Games, van 22 juli t/m 1 augustus aanstaande in Rome.

De wethouder van sport, Dales, verzorgt deels in gebarentaal op zaterdagochtend om 09:30u de opening van de Pre-Deaf World Games in Sporthal de Pijp. Aansluitend wordt even stilgestaan bij het feit dat de georganiseerde dovensport in Nederland in april 2001 vijfenzeventig jaar bestaat. Daarmee kent de dovensport een langere historie dan de sport voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap.

De Deaf World Games hebben voor de dove topsporters dezelfde unieke uitstraling als de Olympische Spelen voor valide topsporters en de Paralympics voor topsporters met een lichamelijke beperking. De Pre-Deaf World Games op 6 en 7 april zijn voor de dove topsporters een unieke gelegenheid om zich nog een keer te kunnen meten met gelijkwaardige tegenstanders.
Hoewel de Nederlandse dovensportploeg al jaren tot de top van de wereld behoort is het voor het eerst dat er in Nederland een sportevenement met louter nationale equipes voor auditief gehandicapte topsporters wordt georganiseerd. De gemeente Amsterdam heeft het initiatief niet alleen financieel, maar ook facilitair ondersteund.

Voor meer informatie over de Pre-Deaf World Games:
Yolande van der Wal (Chef de Mission /bestuur District Dovensport van de Nederlandse Bond voor Aangepast Sporten), 06 -295 161 94
Mieneke van der Jagt (pr Pre-Deaf World Games/Wereldspelen Rome), [email protected]

Voor meer informatie over de opening door wethouder Dales:
Ditte Papousek (voorlichting stadhuis), 020-552 3271
op woensdag 4 april: Marleen Nieuwenhuis (voorlichting stadhuis), 020-552 3412

zie ook: www.dovensport.net en www.sport.amsterdam.nl/nieuwsactueel

Bovenstaand persbericht is verstuurd door de afdeling voorlichting van de gemeente Amsterdam

Index