HOME CENTRAAL DISTRICT DOVENSPORT KNDSB SPORTAGENDA DOWNLOADS

      SKIËN-MENU  

   Europese Kampioenschappen voor Wintersporten 2008  


Van 6 tot en met 15 maart 2008 vinden de Europese Kampioenschappen voor Wintersporten, (ski´┐Żn, snowboarden en langlaufen) plaats in Seefeld in Oostenrijk. Pieternel van Dis is de enige Nederlandse deelnemer. Zij zal uitkomen op het onderdeel ski´┐Żn.

In februari dit jaar heeft Pieternel meegedaan aan de Deaflympics in Amerika en heeft daar op vier van de vijf onderdelen een Olympisch diploma behaald. Voor de Europese Kampioenschappen zet zij in op een medaille. Dat zal nog lastig worden. Vooral in de Oost Europese landen wordt vanuit de reguliere nationale sportorganisaties veel geld beschikbaar gesteld voor dove sporters. Er is dan ook te zien dat steeds meer jonge sporters uit die landen de mogelijkheid krijgen zich te ontwikkelen en de concurrentie zal tijdens de Europese Kampioenschappen groot zijn. Het zou leuk zijn als er vanuit Nederland mensen bij de wedstrijden aanwezig zouden zijn om Pieternel aan te moedigen!

Seefeld is een vriendelijke wintersportplaats op slechts 880 kilometer van Utrecht. Iedereen: ski´┐Żrs en snowboarders, zowel beginnelingen als professionals, kunnen terecht op de 46 km piste met 30 km aan skiliften. Ook voor het buiten de piste skien zijn mogelijkheden. Tot april ligt er gegarandeerd sneeuw.Dus mocht u nog uw wintersportvakantie moeten boeken, neem dan deze mogelijkheid mee. Meer informatie over Seefeld kunt u vinden op: www.seefeld.at. Informatie over de Europese kampioenschappen vindt u op www.deafsports-edso.eu.

Kijk ook eens op Pieternel haar site www.pienski.tk. Pieternel rekent op uw steun! Zij is alweer volop in training. De eerste sneeuwweek in de Alpen is net voorbij en de volgende staat alweer gepland in november. Daarnaast is zij wekelijks te vinden in de sneeuwhal van Snowworld in Zoetermeer.

klik op het poster naar vergroten
of klik hier voor download.
 
@Magazine Dovensport


Nr. 1 gemist? klik hier

nr. 5   nr. 4   nr. 3   nr. 2   nr. 1

Aanmelden nieuwsbrief
Je naam:

Je e-mailadres:

 
 
Last update: 10-03-2023
Copyright © 1998 - 2008 Nete Stutt, All rights reserved