HOME CENTRAAL DISTRICT DOVENSPORT KNDSB SPORTAGENDA DOWNLOADS

      SKIËN-MENU  

   Verslag van het laatste Alpencup weekeinde   
Verslag van het laatste Alpencup weekeinde met foto's

Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 maart vond de laatste alpencup van dit seizoen plaats in Rauris (Oostenrijk).
Na een voorspoedige reis kwamen wij om 19.30 uur aan in Rauris.
Bij ons in het pension waren de Fransen, Slowaken en een groep Oostenrijkers uit Vorarlberg ingedeeld.
Om 21.00 uur was de teamcaptainsmeeting in het sportcaf� en alle deelnemers druppelden langzaam binnen, de meesten hadden ook een lange reis achter de rug. Zodra iedereen zijn startnummer had ging men naar zijn onderkomen om uit te rusten om goed voorbereid aan de start te verschijnen de volgende dag.

De vrijdag begon wat mistig en de Super G werd hoog gehouden op de Kreuzberg. Gelukkig trokken de wolken op en kon de wedstrijd onder fraaie omstandigheden plaatsvinden.

voor vergroting foto hierop klikken

Pieternel behaalde een uitstekende 10e plaats met slechts 5.31 sec. verschil met de nummer 1.
Na de wedstrijd hadden de Oostenrijkers geregeld dat wij gezamenlijk konden eten in een bergrestaurant.
Na de lunch is er nog door iedereen getraind op de reuzenslalom die de volgende dag werd gehouden.
Daarna ging een ieder zijn ski�s prepareren en vervolgens naar de vergadering waar het programma voor de volgende dag werd gepresenteerd en de prijsuitreiking van de Super-G werd gehouden.
Wij hebben �s avonds gezellig met het Duitse team in de pizzeria gegeten en daarna was er door de Oostenrijkse bond en rodelavond georganiseerd. Om acht uur moest iedereen met de lift naar boven en na een gezellig samen zijn om half tien met de rodelslee naar beneden.

Zaterdagochtend was het meteen stralend weer. Het had in de nacht streng gevroren en de piste lag er super bij. Het was dezelfde piste als de dag ervoor.
De reuzenslalom verliep goed voor Pieternel. Was zij na de eerste manche nog zevende, in de tweede manche wist zij de vierde tijd neer te zetten waardoor zij uiteindelijk op de vijfde plek eindigde.
De tijden bij de dames lagen allemaal heel dicht bij elkaar, wat tot het eind voor een spannende race zorgde.
Na de wedstrijd weer gezamenlijk gegeten en daarna nog voor de slalom getraind.
�s Avonds was er een feestavond georganiseerd omdat de OESGV 75 jaar bestaat. Vele prominente Oostenrijkse ski�rs werden hier in het zonnetje gezet.
V��r het feest weer samen met de Duitse ploeg een hapje gegeten.
Het kon toch niet te laat worden, want op zondag stond nog de slalom op het programma, het favoriete onderdeel van Pieternel.

Zondagochtend weer stralende zon. De slalom zou op een lager deel van de berg plaatsvinden. Een mooie piste met een fraaie steilhang erin. Ondanks de hoge temperaturen en de lager gelegen piste hield deze zich tijdens de wedstrijd enorm goed.


In de eerste manche waren er al heel wat uitvallers die of op het steile stuk of onderaan de slalom, waar deze wat kort gestoken was, er uit gingen.
Pieternel heeft op de slalom de fraaie derde plaats weten te behalen, na Petra Kurkova en Tereza Kmochova, beiden uit Tsjechi�.


Om half vier konden wij na de prijsuitreiking weer aan de reis naar huis beginnen, waar wij �s nachts om twee uur aankwamen.Aanmelden nieuwsbrief
Je naam:

Je e-mailadres:

 
Last update: 12-05-2023

I C S D
Copyright
© 1998 - 2006 Nete Stutt