HOME CENTRAAL DISTRICT DOVENSPORT KNDSB SPORTAGENDA DOWNLOADS

      SKIËN-MENU  

   Eerste Deaf Ski Europa Cup van het seizoen 2008/2009  

Eerste Deaf Ski Europa Cup van het seizoen 2008/2009

Afgelopen weekeinde waren in Spitzingsee in Duitsland de eerste wedstrijden om de Deaf Ski Europa Cup. De laatste keer dat de skiÔŅĹrs elkaar troffen was alweer zo'n 10 maanden geleden!

Op vrijdag stond de Super-G op het programma. Pieternel heeft dit seizoen door studie en stage alleen in Nederland kunnen trainen in de sneeuwhal en sinds kort weer op de borstelbaan en zij wilde deze wedstrijd dan ook gebruiken om weer aan de snelheid te wennen. Uiteindelijk eindigde zij op deze dag op de tiende plaats.
Zaterdags werd er een reuzenslalom geskied. Hierbij is Pieternel als negende geÔŅĹindigd. Zij gaf zelf aan dat deze twee manches voor haar gevoel weer wat beter gingen dan de dag ervoor. De dag hier na ging Pieternel voluit door de slalom om een plaatsje op het erepodium te veroveren. Helaas vloog zij de tweede manche op het onderste deel eruit, waardoor geen resultaat werd gehaald. De combinatie (super-G en slalom) leverde uiteindelijk een zevende plaats op.

In het algemeen klassement staat Pieternel na het eerste weekend met 91 punten op de tiende plaats. In het volgende weekeinde, wat van 13 tot en met 15 maart in Zwitserland in Unterwasser wordt gehouden, zal Pieternel zeker proberen enige plaatsen te stijgen.

 
@Magazine Dovensport
   Gemist : de ander nummers?
klik hier

Aanmelden nieuwsbrief
Je naam:

Je e-mailadres:

 
 
Affiliate
 
Last update: 11-02-2023
Copyright © 1998 - 2009 Nete Stutt, All rights reserved