VELDVOETBAL-MENU

Verslag: België - Nederland (09/09-2006)
HOE EEN COMFORTABELE VOORSPRONG TENIET WERD GEDAAN

Verslag van de interlandwedstrijd Belgi� - Nederland op 9 september 2023 te Houthalen.

Duurde de wedstrijd 20 minuten te lang, waardoor de 4 - 0 voorsprong alsnog een 4 - 4 gelijkspel werd?
Neen, de wedstrijd is 20 minuten later begonnen, omdat de Belgen zonder grensrechters wilden spelen terwijl dit natuurlijk niet kan bij een voetbalwedstrijd. Wij hebben aangegeven met grensrechters te willen spelen, wat Belgi� weigerde. Toen zeiden we dat we dan wel met eigen grensrechter zullen gaan spelen. Ook dit weigerde Belgi�.
Daarop hebben wij onder protest besloten de wedstrijd door te laten gaan, want we waren er immers. Mocht het niet goed gaan, dan zouden we er alsnog mee uitscheiden.
Enfin, 20 minuten te laat floot de scheidsrechter, zonder grensrechters, voor het begin van de wedstrijd.
In de 3e minuut al kon Dave van Maris met een schuiver de 0 - 1 aantekenen, het Nederlands Elftal gaf veel druk op de Belgische elftal, in een 3 - 5 - 2 formatie en precies zoals de bondscoach dat wil zien. De druk resulteerde in een 0 - 2 voorsprong bij rust, dankzij een tot doelpunt gepromoveerde uittrap van keeper Alex Demkes door Jaap van der Snee.

Meteen na de rust was het weer raak, een prima aanval vanaf linksachter (uitgooi, doorspelen, vrije doorloop en afmaken), lob-doelpunt Jacques Castelijns, 0 - 3.
Nederland ging goed door, veel druk op Belgi�. Dit resulteerde in een 4e doelpunt: bal afpakken op middenveld en doorschuiven naar voren, waardoor er 2 man met de bal op de keeper konden afgaan. De bal werd op het juiste moment afgespeeld en zo werd het 0 - 4, doelpunt Ado Peljto, op aangeven van Jacques Castelijns.
Nederland wilde de wedstrijd uitspelen, maar Belgi� ging op jacht naar een doelpunt, en dat resulteerde in 1 - 4.
Het was in de 70e minuut, juist ja, 20 minuten voor tijd, alsof er een wekker afging bij alle spelers van het Nederlands Elftal: zo is het goed, we zijn klaar�.: binnen enkele minuten scoorden de Belgen er 3! Zo werd het zomaar ineens 4 - 4. Hierbij zat ook een penalty, die de keeper Alex Demkes tegen kreeg, omdat hij een Belg nagetrapt zou hebben terwijl hij de bal wilde uittrappen.
Nederland herpakte zich even en dat resulteerde in de laatste minuten in een penalty voor Nederland: Tony Tilgenkamp werd onderuit gehaald in het strafschopgebied. Ado Peljto nam de strafschop, maar helaas werd het gestopt door de keeper.

Jammer jongens! De 4 - 0 was prima, maar slecht verdedigd. De wedstrijd is pas afgelopen als jullie in de kleedkamer zitten!

Opstelling:
Alex Demkes, Pieter Groen (46e min vervangen door Matthijs Terpstra), Tjand� Syaranamual (75e min vervangen door Alistair van Kreel), Dave Vermeegen, Zouhir Chourak (14e min vervangen door Brendan Lodder), Dave van Maris, Rolf van der Raadt, Jaap van der Snee, Alistair van Kreel (46e min vervangen door Tony Tilgenkamp), David Olthof (46e min vervangen door Ado Peljto) en Mike van der Staal (46e min vervangen door Jacques Castelijns).
Doelpunten:
3e min Dave van Maris (0 - 1), 35e min Jaap van der Snee (0 - 2), 46e min Jacques Castelijns (0 - 3), 54e min Ado Peljto (0 - 4), 71e min, 77e min, 78e min en 80e min Belgi� (1 - 4, 2 - 4, 3 - 4 en 4 - 4)