HOME CENTRAAL DISTRICT DOVENSPORT KNDSB SPORTAGENDA DOWNLOADS

      VELDVOETBAL-MENU  

   Afscheidswedstrijd Leon Vonk en Marc Stouten   
voor vergroting foto hierop klikken
          


Na jarenlange trouwe dienst namen na de Deaflympics, alwaar Nederland een verdienstelijke 8e plaats behaalde, twee spelers afscheid van het Nederlandse team. Zij hadden al eerder aangegeven na de Deaflympics hun interlandcarriere te willen beeindigen om zodoende de jongen spelers de kans te geven zichzelf in het team te spelen. De laatste 2 jaren hebben zij zich dan ook intensief beziggehouden met het begeleiden van jonge spelers in het team.
Om het afscheid niet geheel onopgemarkt voorbij te laten gaan werd een afscheidswedstrijd geregeld tegen het oude kampioensteam van Rijnsburgse Boys. Het team waar Leon zijn sportieve hoogtepunten heeft gekend. Leon speelt nog wel eens in dit team en het was voor hem dan ook geen verrassing toen de aanvoerder Hans Zwaan hem vroeg om een potje mee te komen spelen op 25 mei wanneer Rijnsburgse Boys ter gelegenheid van een festiviteit tegen een team van VV Katwijk moest aantreden. Omdat er een spelerstekort dreigde werd ook Marc benaderd om gezellig een potje mee te spelen bij Rijnsburg.
In werkelijkheid speelde Rijnsburg uiteraard tegen het huidige dovenelftal.
Het doventeam verzamelde zich op het terrein van VV Katwijk en ging in een geheel naar het terrein van Rijnsburgse Boys. Direct de kleedkamer in om te voorkomen dat Marc en Leon gingen beseffen dat zij een afscheidswedstrijd aangeboden kregen.
Geheel verbouwereerd zagen zij dat het gehele doventeam het veld op kwam en toen pas viel het kwartje bij beiden. Er was een behoorlijke hoeveelheid supporters op deze wedstrijd afgekomen en die zagen een vermakelijke wedstrijd.
Leon heeft de 1e helft bij Rijnsburg gespeeld en nam nam in de 2e helft bij het NDE afscheid. Het was een hele leuke avond met ontspannen voetbal die door door Rijnsburg met 4-3 werd gewonnen. Beide spelers kregen een ingelijst shirt als afscheid en een mooie bos bloemen voor hun aanwezige vrouwen.
Het was een afscheid voor beiden die zij zeer gewaardeerd hebben.Aanmelden nieuwsbrief
Je naam:

Je e-mailadres:

 
Last update: 14-02-2023
Copyright
© 1998 - 2007 Nete Stutt