HOME CENTRAAL DISTRICT DOVENSPORT KNDSB SPORTAGENDA DOWNLOADS

      WATERPOLO-MENU  

  23 juni 2007   
WEDSTRIJDVERSLAG SERVAAS KAMERLING CUP 2006-2007

Door Ruud Edelman

De sfeer zat er al direct in toen de spelers van beide teams zich gingen verzamelen in de kantine van zwembad "De Veur" te Zoetermeer. Er waren wat gespannende gezichten te zien bij beide teams. Ze herinnerden nog de vorige SK cup match tussen beide teams die RDZC in n zeer close match wist te winnen met 1 doelpunt verschil.

ZDZC wilde revanche voor de verloren bekerfinale laatst, RDZC wil zijn seizoen nog wat glans geven door SK cup te winnen (ZDZC werd immers landskampioen) beide spelers hadden er duidelijk zin in.

RDZC nam al gauw de leiding door n bekeken schot van Tony Naarden. Maar al gauw had ZDZC daar een antwoord op. Door een mooi midvoordoelpunt van Juul Wessels is het binnen 14 sec alweer gelijk. De 2 scheidsrechters floten kort en streng. Dat kwam de midvoors van beide teams niet ten goede en het haalt de snelheid ook uit het spel. Gevolg is ook dat er meer werd gescoord van lange afstanden, of breaks. RDZC nam tot 3x toe steeds de leiding in 1e part. Steeds wist ZDZC stand gelijk te trekken waardoor beide teams gingen rusten met 3-3 op het scorebord. Overige goals 1e part: RDZC: Oluf Kers en Tony Naarden elk 1x, ZDZC: Stefan Jacobi en Hajo van Ravenswaay elk 1x.

2e periode was een soort kopie van het 1e part, alleen nam ZDZC nu 1x de leiding (goal Stefan Jacobi) die RDZC op zijn beurt weer gelijk wist te trekken door een midvoorgoal van de hard werkende Martin van Oosten. Verder ging het opnieuw gelijk op, er werden ook legio grote kansen gemist door beide ploegen.

ZDZC veranderde van tactiek in het 3e periode, ze gingen 'rustiger' spelen, en maakte zo min mogelijk overtredingen wat goed ging. Er werden minder onnodig gefloten in het nadeel van ZDZC. Na 1 minuut speeltijd scoorde Rudi Posthuma 5-4. Vlak na de 5-4 kreeg Edwin vd Welle (hij speelde een prima optreden, maar het mocht niet baten) zijn 3e persoonlijke fout wat een enorme aanvalsgolf inleidde. In no-time liep ZDZC daarop uit van 5-4 naar 8-4. Alles ging ineens erg moeizaam bij RDZC. Maar ze gaven het niet op, en knokte via Oluf Kers en Martin van Oosten zichzelf weer terug in de wedstrijd. Maar al gauw scoorden Juul Wessels, Rudi Posthuma en Hajo van Ravenswaay voor ZDZC wat een stand van 11-6 opleverde. Een kleine opleving van Tony Naarden aan het eind van 3e part leverde RDZC nog 2 doelpunten op tegenover 1 van ZDZC door Wim Deprez. 12-8 voor ZDZC en beiden maakten zich op voor het laatste part. RDZC zal alles of niks moeten spelen, en ZDZC zal het duel moeten proberen te gaan uitspelen, iets waar ZDZC in het verleden altijd moeite mee hebt.

4e periode begon met n balbezit, en RDZC deden direct wat ze moesten doen, aanvallen. Echter een kanonschot van Oluf Kers belandde op de paal, en ZDZC scoorde direct daarna uit een break via Eddy Gouwswaard. Door een slordige fout achterin bij ZDZC (miscommunicatie tussen Erik Rader en Ton Verdel) komt RDZC weer dichterbij (own goal Ton Verdel) 13-9. Kort later maakt Erik Rader zijn fout weer goed door 14-9 te scoren. Tony Naarden antwoordde snel met 14-10. Daarna miste RDZC onnodig veel kansen, waar ZDZC dankbaar gebruikte van maakte door in breaks daarop 15-10 en 16-10 te scoren via Juul Wessels en Rudi Posthuma. Opnieuw een uitstekende midvoordoelpunt van Martin van Oosten komt RDZC op 16-11 te staan. Stefan Jacobi mocht de laatste score van de wedstrijd op zijn naam laten noteren. 17-11 en daarmee is de SK cup een feit voor ZDZC. Ze hebben zijn revanche beet, en RDZC zit dit jaar met lege handen ondanks zijn prima optreden in de finale.

Direct na de match namen Pirko de Looff en Martin van Oosten afscheid bij RDZC. Pirko de Looff stopt na 6 jaar met waterpolo ivm zijn priv� omstandigheden, Martin van Oosten kan het op zijn beurt weer niet gaan combineren met zijn werk na 12 jaar trouwe dienst bij RDZC. Van ZDZC nam Erik Rader eerder al afscheid in Rotterdam bij de laatste speelronde. Ik wens de spelers alle sterkte toe in de toekomst!

Ruud Edelman, coach ZDZC Zoetermeerklik op het poster naar vergroten
of klik hier voor download.
 
@Magazine Dovensport


Nr. 1 gemist? klik hier

nr. 5   nr. 4   nr. 3   nr. 2   nr. 1

Aanmelden nieuwsbrief
Je naam:

Je e-mailadres:

 
 
Last update: 26-02-2023
Copyright © 1998 - 2008 Nete Stutt, All rights reserved