HOME CENTRAAL DISTRICT DOVENSPORT KNDSB SPORTAGENDA DOWNLOADS

      WATERPOLO-MENU  

   Servaas Kamerling Cup seizoen 04/05   
Verslag Servaas Kamerling Cup seizoen 04/05

Op zaterdag 4 juni vond er een bekerwedstrijd plaats tussen RDZC de Kikvors en OSV ZDZC Orka en wel in het zwembad "de Wel" te Nieuwkoop.

voor vergroting foto hierop klikken


Er was lekker veel supporters aanwezig, en mevrouw Kamerling was ook wederom weer aanwezig om de beker aan de winnende team te kunnen uitreiken na de wedstrijd.

We waren erop gebrand om die beker te winnen, dan zouden we ook voor het eerst in onze historie de "dubbel" pakken. 2 maanden geleden schreven we al historie door voor het eerst in onze bestaan kampioen te worden. We wonnen het SK cup al eerder in seizoen 03/04.
We konden die dag gelukkig met onze sterkste formatie aantreden. Zowat alle spelers waren aanwezig op Gerben van der Werf na.

RDZC kon ook over een paar sterke spelers beschikken. Dus we namen geen risico en we startten voorzichtig, want we spelen in een kleinere bad dan we gewend zijn.
Normaal speelden wij in Rotterdam of Zoetermeer. En beiden zwembaden zijn daar erg breed. Maar hier in Nieuwkoop is het smaller, en dus ook moeilijker om vrij te zwemmen wat normaliter onze sterke punten zijn. Dus schakelden we over op tactisch aanval, de aanvalslinie goed 'breed' houden zodat de midvoor zijn werk kan doen. Dat ook omdat Martin Riemens in het doel staat i.p.v. Sahil Gonmez. Martin is een oud-ervaren keeper, dus de afstandschoten laten we dit keer liggen en probeerden we van dichtbij te scoren.
ZDZC speelde ook een zone verdediging, dat houdt dus in dat de midvoor van RDZC gedekt wordt door 2 man. En we laten 1 van 3 voorste spelers vrij, ze moeten 'gedwongen' van afstand schieten.

Het 1e doelpunt voor ZDZC kwam toch van afstand. Eddy Gouwswaard plaatste met een leep boogballetje het bal in de doel. De keeper stond te ver van zijn doel, want ze dachten dat Eddy de bal op onze midvoor Ruud Edelman zou plaatsen. Maar Eddy trapte daar niet in. De score was dus geopend.
Echter in tegenstelling tot eerdere wedstrijden namen we niet snel afstand. Echter, RDZC kwam terug via midvoor Martin van Oosten terug in de wedstrijd door eenmisverstand in het defensie van ZDZC. De midvoor was even niet gedekt door 2 man, waardoor RDZC dus kon scoren.

1e periode ging verder vrijwel gelijk op, RDZC probeerde veel afstandschoten, maar steeds werden de schoten van RDZC 'gesmoord' door de uitstekende blokdefensie van ZDZC en uitstekende keepende Robert Kendjian. Rudi Posthuma blokte ook steeds goed mee (zijn ervaring als keeper van NL team kwam dan ook goed van pas)
Vak voor het eind van 1e part zwom Ruud Edelman goed vrij door een mooie pass van good-old Juul Wessels. Ruud Edelman was alleen op weg naar het doel, maar plaatste verassend de bal naar Ren� van Rijn waardoor de keeper van RDZC op het verkeerde been zat. Ren� kon eenvoudig zijn 1e doelpunt van het wedstrijd op zijn naam laten schrijven. Later zou er nog 1 erbij komen. We gingen met een 2-1 voorsprong 'rusten'

2e periode was een ware slagveld voor RDZC. Doordat Martin wisselde van keeper tussen hem en Sahil Gonmez (RDZC hoopte hiermee de defensie te versterken), het liep juist anders af. Eddy Gouwswaard en Ruud Edelman scoorden snel in het begin van 2e part. (Eddy dit keer met een strak backhand en Ruud Edelman met een mooi schot van afstand zuiver in de kruising) Later zou er nog 3 bijkomen door goals van resp. Hajo Van Ravenswaaij, Eddy Gouwswaard en Rudi Posthuma. Martin van Oosten deed weer wat terug met 1 doelpunt. 7-2. Het werd 8-3 waarna er een drama plaatsvond voor RDZC. Tony Naarden zou zich hebben misdragen vond de scheidsrechter en hij gaf Tony van RDZC een UMV (uitsluiting met vervanging) waardoor RDZC 1 van zijn belangrijkste spelers kwijt is. Op 1 sec voor het eind wist Ruud Edelman nog 1x te scoren door een snel samenspel met Rudi Posthuma van 7 meter.

3e part startte RDZC goed door opnieuw een doelpunt van Martin van Oosten. Maar daarna is het ZDZC wat de klok slaat. Ze scoorden 5x op rij en laat zich duidelijk merken dat ZDZC als enige ploeg aanspraak heeft op de beker. Eddy Gouwswaard 2x, Ruud Edelman, Erik Rader en Hajo van Ravenswaay 1x ZDZC ging met een goed gevoel rusten tussen 3e en 4e part. Begin van 4e part gaven we opnieuw even wat gas door doelpunten van Wim Deprez, Ruud Edelman en Eddy Gouwswaard (!!)
Daarna lieten we RDZC beetje komen, maar verder dan afstandschoten komen ze niet echt in de buurt van het doel. Robert Kendjian speelde uitstekend en hield zijn doel goed schoon, maar moest alsnog buigen door een doelpunt van afstand door Oluf Kers. (Eerder stopte Robert zowat alle ballen van Oluf Kers, maar dit keer was het onhoudbaar voor hem) Ruud Edelman scoorde nog 1x door een goed samenwerk met Eddy Gouwswaard en later deed Rudi Posthuma ook een duitje in het zakje: 19-5.
RDZC sloot de westrijd af met 2 doelpunten van resp. Pirko de Looff en Martin van Oosten.

Het werd een feit! OSV ZDZC ORka pakte voor het eerst in zijn bestaan de felbegeerde 'dubbel' En werden er uiteraard teamfoto's gemaakt, handjes schudden met de verder toch sportieve RDZC team. Daarna was het weer gezellig samen douchen, babbelen, pilsje drinken in het zwembad. Iedereen gaat zich nu opmaken voor een Internationaal Toernooi in Berlijn. OSV ZDZC Orka hoopt nu te kunnen 'vlammen' op een groot internationaal toernooi. Eerder wonnen wij al het Kopenhagen toernooi en door ons georganiseerde OSV ZDZC Orka Toernooi.

Doelpunten OSV ZDZC Orka:

Eddy Gouwswaard: 6x
Ruud Edelman: 5x
Rudi Posthuma: 2x
Rene v. Rijn: 2x
Hajo v. Ravenswaaij: 2x
Wim Deprez: 1x
Erik Rader: 1x

voor vergroting foto hierop klikken
              

       Aanmelden nieuwsbrief
Je naam:

Je e-mailadres:

 
Last update: 06-03-2023
Copyright
© 1998 - 2006 Nete Stutt