Hoofdsponsor:


AANKOMST NEDERLANDS TEAM DEAFLYMPICS 2005

Het Nederlands Team dat deelnam aan de 20e editie van de Deaflympic Summer Games keert dinsdagochtend 18 januari om 07.00 uur met een gouden medaille terug op Nederlandse bodem. Meer

GOUD!!!

Frank Braan (Volendam) en Martin Visser (Hoofddorp), resp. lid van Bowling De Zedde en BC Haarlemmermeer, en beiden lid van Bowling Club Amstelstad uit Amsterdam, hebben een gouden medaille gewonnen bij het onderdeel duo�s in het Deaflympisch Bowlingtoernooi. Het was tot het allerlaatste moment spannend. Er waren nl. drie groepen gestart. Frank en Martin zaten in groep 2 en moesten dus wachten hoe de teams in groep 3 het eraf zouden brengen. Meer

5 t/m 16 januari 2005:
20e Deaflympics Summer Games in Melbourne

Welkom op deze site, speciaal opgezet rondom het Nederlands Team 2005.

Op 5 januari 2005 wordt de vlam ontstoken voor de 20e editie van de Deaflympic Summer Games. In een competitie van twaalf dagen (het voetbalprogramma start al op 4 januari) strijden de beste dove sporters ter wereld in de Australische stad Melbourne om het eremetaal. In mei 2001 verleende het IOC (Internationaal Olumpics Comité) officieel toestemming om de benaming Deaflympics aan het evenement te verbinden..Net als de Olympische en Paralympische Spelen zijn ook de Doven Spelen een groot spektakel, vooral natuurlijk in sportief opzicht. In Melbourne zijn 75 van de 94 bij de CISS aangesloten landen present en er hebben zich 3.650 deelnemers aangemeld.
Met name dankzij de financiële steun van National Academic is het mogelijk dat alle gekwalificeerde Nederlandse sporters afgevaardigd kunnen worden. Het Nederlands Team Deaflympic Summer Games 2005 bestaat uit 51 personen.


De kernwaarden van sport zijn aan de ene kant competitie, en aan de andere kant respect voor de ander, tolerantie en fair play. Fair play, dat betekent onder andere dat er een gelijkwaardige wedstrijdsituatie moet zijn. [...] Doven beoefenen sport op het hoogste niveau. De Deaflympics zijn evenals de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen hét belangrijkste sportevenement voor de beste dove sporters ter wereld.

Erica Terpstra, voorzitter NOC*NSF
(1e nieuwsbrief, juli 2004)

De tijd in Nederland is
In Melbourne is het nu

 

 

De laatste wijzigingen op deze site:
maandag 17 januari (gehele website)

Medaillespiegel
1
0
0