HOME CENTRAAL DISTRICT DOVENSPORT KNDSB SPORTAGENDA DOWNLOADS

     BESTUURSNIEUWS

   NOC*NSF - Deaflympics

   Gesprek met Gerdi Verbeet

   Verslag van de debatbijeenkomst

   Succesvolle WDD

   Artikel van Rudi van Perlstein

   Interview met Nete Stutt

   H.J. DE HAAS
   (voorzitter KNDSB 1982 - 1993)

   Werkbezoek
   Donalda Ammons

   Dronkersprijs in ere hersteld.

   Kandidaten gezocht

    Archief

    DEAFLYMPICS

   De Nederlandse Deaflympics
   Ploeg 2005

   De hoogtepunten van de Spelen

   16e Winter Deaflympics
   2007 Salt Lake City (USA)

   21e Summer Deaflympics
   2009 Taipei (TPE)

   Melbourne 2005

   Offici�le vlaggenoverdracht

   38ste Congres Deaflympics

   Officiële medaillespiegel

   See you in Taipei 2009

   


   Klik op logo dan kan
   je bekijken het video!

    PERSBERICHTEN

   IOC erkent Deaflympics

   Waarom dovensport

   INFORMATIE

   Bondsbureau

   Disclaimer

   Webmaster Nete

   Redactie Dovensport

   UPDATE

   Home - 6 maart
   Skiën - 3 maart
   Futsal - 6 maart
   Sportagenda - 22 februari
   Squash - 20 februari
   Bestuursnieuws - 20 februari
   Bowling - 19 februari
   Squash - 19 februari
   Futsal - 9 februari
   Futsal - 9 februari
 
   SPORTS AWARDS   
Op 4 juni 2005 was voor de 15e keer dat het bestuur van Dovensport het jaarlijkse gala organiseerde, dit keer in samenwerking met de welzijnstichting SWEDERO.
Na 14 keer achter elkaar met de bekende Sportgala had het bestuur besloten om bij de 15e een andere naam toe te voegen, en wel de SPORTS AWARDS.
Het bestuur wilde een nieuw elan inblazen van het jaarlijkse terugkerende evenement, juist op zoek naar een vernieuwende aanpak.

De avond werd onder leiding van de uitstekende presentatrice Corinne den Besten-Vermaas verzorgd die tevens een keurig en strak programma had doorgelopen.

Op diezelfde dag was ook een Herman Grudelbach Cup (voorheen: de Stedencup), de voetbalclubs moesten tegen elkaar strijden om een felbegeerde bokaal, na 10 jaar lang weggeweest te zijn voor het eerst weer ge�ntroduceerd.
Ergens in een ander dorp Nieuwkoop was op dezelfde dag ook een soortgelijk evenement, een waterpolowedstrijd tussen de clubs uit Zoetermeer en Rotterdam om een Servaas Kamerling Cup.

Bij de SPORTS AWARDS hoorden vanzelfsprekend ook de prijzen, deze keer de drie prijzen, te weten een Sportstimuleringsprijs, een prijs voor de sportpersoon en een prijs voor de sportploeg.


Voor de Sportstimuleringsprijs was Elke Kruissink uitverkoren op basis van haar inzet om een goede prestatie te behalen en de welverdiende steun van haar ouders. Zij is nog maar 13 en ziet voor haar in de toekomst veelbelovend uit. Het bestuur hoopt dat zij over 4 jaar klaargestoomd wordt op de Summer Deaflympics Taiwan 2009 om de eer van de Nederlandse vlag te mogen verdedigen. Een stimulatie was op haar plaats verdiend.


De prijs voor de Sportpersoon was toegekend aan Pieternel van Dis, zij is nog steeds een veelbelovende skister, dankzij de steun en toewijding van haar ouders heeft zij veel internationale wedstrijden mogen deelnemen. Bij de Alpine Cup komt zij steeds hoger in de klassering en nadert langzaam de top. In de jongste categorie staat zij op de 1e plaats. En zij behaalt bij het Nederlandse scholierenkampioenschap de welverdiende 1e plaats. Een welverdiende prijs had zij vanwege haar constante goede prestatie behaald.


En de prijs voor de sportploeg was deze keer gevallen op de Nederlandse Dovenelftal voetbal.
Na jarenlang te hebben getraind en ontelbare oefenwedstrijden te hadden gespeeld, hadden ze in het jaar 2004 2 kwalificatiewedstrijden tegen Portugal gespeeld. Een kwalificatie om de deelname aan de Deaflympics 2005 Melbourne af te dwingen.

Op beide kwalificatiewedstrijden hadden onze jongens met klinkende cijfers de Portugezen verslagen. Na 16 jarenlang afwezig te zijn geweest, haalden ze eindelijk de Summer Deaflympics 2005. Een heel mooie prestatie op hun plaats en ook een goed voorbeeld om het veldvoetbal voor Doven in Nederland te promoten zoals de Herman Grudelbach Cup en het onlangs opnieuw opgezette dovencompetitie.


Namens de KNDSB sprak voorzitter Henk van Hardeveld het publiek toe, hier gaat namelijk over een bijzondere Dronkersprijs. Wat is eigenlijk een Dronkersprijs? Een uitgebreide toespraak volgde over de wijlen G.L Dronkers. Hij was ��n van de medeoprichters van Nederlandse Doven Sport Bond (latere KNDSB) in 1926. Een heel bijzonder en zeer gerespecteerd man, het grootste gedeelte van zijn leven had hij voor de Dovensport gewijd en bekleedde als bestuurslid diverse functies.

Het bestuur van KNDSB wil elk jaar een Dronkersprijs uitreiken aan iemand die bijzonder en of veel voor de Dovensport heeft of had gedaan, een voorbeeldfunctie naar hem voor een vrijwilligerswerk.
Gerard Goes, onder ons een bekende figuur van de bowlingwereld had de eer deze prijs in ontvangst mogen nemen. Een heel grote eer voor hem, misschien was deze prijs wel de mooiste prijs van deze avond zonder dat de andere prijzen te verwaarlozen zijn.

Toen was aan de afdeling Bowling de gelegenheid gegeven om iemand in de zon te zetten.
Rino Westerink en zijn vrouw Nete moesten op het podium komen. Ze moesten met een quizspel achter zien te komen waarom ze op het podium werden verwacht.
Onder leiding van Henk werd via het spel uitgelegd waarom Rino bijzonder was voor de afdeling bowling. Vorig jaar had de afdeling een aanvraag ingediend bij het bestuur Dovensport om Rino op basis van een aantal sportprestaties te onderscheiden.

Er werd op het scherm een aantal door hem behaalde titels getoond waaronder enkele bijzonderheden:

Rino was de man die de meeste medailles had binnengesleept. Hij werd tot de bondsridder van de afdeling bowling benoemd en door de voorzitter Dovensport geridderd met een bronzen KNDSB speldje en een oorkonde. Een knallerige applaus volgde vanuit de zaal.

 • EK Brussel 1994
       Brons Dubbel
 • EK Oslo 1998
       Zilver Dubbel
       Brons Trio
 • Deaflympics Rome 2001
       Zilver Vijfmansteam
 • WK Taipei 2003
       Zilver Dubbel
       Zilver Vijfmansteam
       Brons Trio


 • Daarna mocht Ria Grudelbach, de echtgenote van wijlen Herman de Cups uitreiken aan 4 voetbalclubs, te weten Martinistad uit Groningen, OLDI uit Rotterdam, FC South uit Eindhoven en Catharijne '83 uit Utrecht. De 1e prijs met een wisselbokaal behoorde nu aan Catharijne '83 toe.

  Na het offici�le programma brachten de aanwezigen de rest van een geslaagde avond door onder genot van een drankje, er werden veel herinneringen uit de vroegere tijd opgehaald.
  Het bestuur Dovensport kreeg op deze avond veel complimenten van de zaal en waardeerde het zeer. Het gaat de goede kant op en het bestuur hoopt volgend jaar weer een succesvol vervolg van de SPORTS AWARDS te gaan organiseren, het moet een belangrijk evenement van het jaar worden.

  Wie (clubs of stichtingen) is hier bereid om volgend jaar als gastheer samen met het bestuur van NebasNsg Dovensport weer een grandioos evenement te organiseren. Men kan zich als kandidaat organisator/gastheer aanbieden en schrijf het gerust naar ons toe.

  De SPORTS AWARDS vindt weer op zaterdag 28 mei 2006 in ������� plaats! U kunt alvast in uw agenda noteren.


  Aanmelden nieuwsbrief
  Je naam:

  Je e-mailadres:

   
  Last update: 06-03-2023
  Copyright
  © 1998 - 2006 Nete Stutt